- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Утврђено како ће 365 милиона динара подршке стићи до изразито неразвијених општина у Србији

© Sputnik / Ивана АнтићВласотинце
Власотинце - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
Пратите нас
Влада Србије уредбом је утврдила Програма подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина за шта је у буџету опредељено 365 милиона динара.
У Службеном гласнику је објављено да су средства намењена за реализацију пројеката унапређења капацитета тих општина и мера подршке, те прве фазе изградње градске пијаце у Сурдулици.
Право да пријаве пројекте имају општине чији је степен развијености испод 60 процената републичког просека.
На списку су: Алексинац, Бабушница, Бела Паланка, Блаце, Бојник, Босилеград, Брус, Бујановац, Варварин, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Голубац, Димитровград, Дољевац и Жабари.
Пројектима за средства могу да конкуришу и: Жагубица, Житорађа, Књажевац, Крупањ, Куршумлија, Кучево, Лебане, Љиг, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Мионица, Нова Варош и Опово. На списку су и Петровац на Млави, Прешево, Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рашка, Рековац, Сврљиг, Сјеница, Сурдулица, Трговиште, Тутин и Црна Трава.
За унапређење капацитета недовољно развијених општина предвиђена су средства у износу 245.000.000 динара, 25.000.000 динара је за мере подршке, док је за прву фазу пијаце у Сурдулици предвиђено 95.000.000 динара.
Рок за подношење пријава пројеката је 20 дана од дана објављивања јавног позива у Службеном гласнику, док се захтеви за мере подршке подносе најкасније до 15. новембра, пренела је „Политика“.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала