- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ демантовао тврдње Бориса Џонсона о Путину

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Пратите нас
Портпарол председника Русије Дмитриј Песков демантовао је тврдње бившег британског премијера Бориса Џонсона о томе да му је руски лидер Владимир Путин претио ракетним ударом.

„Не, није тачно оно што је рекао господин Џонсон, тачније, то је лаж. И, штавише, рећи ћу да је то или свесна лаж, а онда је, вероватно, питање у коју сврху је изабрао ову верзију излагања, или је то било несвесно и, фактички, није схватио о чему му је председник Путин причао. Онда постаје мало непријатно за саговорнике нашег председника“, рекао је Песков одговарајући на питање новинара.

Он је приметио и да зна о чему су Путин и Џонсон разговарали.
„Знам о чему се разговарало и још једном званично понављам: то је лаж. Није било претњи ракетним ударима. Говорећи о изазовима за безбедност Русије, председник Путин је истакао да ако Украјина уђе у НАТО, потенцијално распоређивање ракета НАТО-а или америчких ракета на нашим границама значиће да ће свака ракета стићи до Москве за неколико минута“, објаснио је Песков.
Песков је додао да сматра да ако документарац „Би-Би-Сија“, објављен у понедељак са бившим британским премијером Борисом Џонсоном, буде у складу са приказаном епизодом о „претњи“ руског председника, онда новинарима не вреди да губе време на њега.
„Не можемо да реагујемо на објављивање филмова на ‘Би-Би-Сију’. Погледаћемо о чему се тамо ради. Овде смо реаговали на епизоду о којој се јутрос активно расправља у Великој Британији. Рекао сам вам недвосмислено о овој епизоди. Ако остатак филма буде у истом стилу, саветујемо вам да не губите време“, рекао је он одговарајући на питање да ли ће Кремљ реаговати на објављивање документарца са бившим британским премијером Борисом Џонсоном.
Џонсон је раније открио детаље свог разговора са Путином, који се водио непосредно пре почетка специјалне војне операције у Украјини. Он је рекао да је упозоравао Путина на увођење санкција у случају почетка борбених дејстава, а такође је уверио да Француска и Немачка неће дозволити да Украјина уђе у НАТО у догледној будућности. Бивши премијер је рекао и да му је Путин у разговору наводно претио ракетним ударом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала