- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Украјина може бити умешана у напад на војне објекте у Ирану

© Фото : Twitter/Af-Pak Affairs/PrintscreenНапад дроновима у Ирану у граду Исфахану
Напад дроновима у Ирану у граду Исфахану - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Пратите нас
Иран сматра Украјину потенцијалним кривцем за напад на Исфахан, пише портал Amwaj.media који прати ситуацију на Блиском истоку.
„Украјина се појављује међу потенцијалним кривцима“, наводи портал, позивајући се на званичника у Техерану који је желео да остане анониман.
Иранско министарство спољних послова затражило је објашњење од Кијева након твита саветника украјинског председника Михаила Подољака који је о нападу дроном на Исфахан написао: „Украјина вас је упозорила”.
„Представник Министарства спољних послова осудио је непријатељски и провокативан став саветника председника Украјине (Михаила Подољака) и назвао сумњивим његове изјаве у вези са недавном деструктивном акцијом против војног комплекса у Исфахану и затражио од украјинске стране јасно објашњење по овом питању“, наводи се у саопштењу објављено на Телеграм каналу Министарства спољних послова републике.
Раније је агенција Тасним јавила да је отправник послова Украјине у Техерану Евгеније Кравченко позван у иранско Министарство спољних послова у вези са изјавом саветника председника Украјине Михаила Подољака о индиректној умешаности Кијева у недавни напад дроновима на објекте Министарства одбране Ирана у граду Исфахану. Подољак је на Твитеру јасно ставио до знања да би напад дроновима у Исфахану и експлозија у фабрици у Азаршахру могли бити повезани са догађајима у Украјини и наводном руском помоћи из Ирана, написавши: „Украјина вас је упозорила“.
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
РУСИЈА
Москва осудила напад дроновима на војни објекат у Ирану
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала