- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

И коначно – све је како је и треба да буде!

© AP Photo / Mark BakerНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Пратите нас
АТП листа која рангира најбоље тенисере света поново ће добити свој прави и реални изглед, јер ће на њеном врху после дуго времена бити Новак Ђоковић.
Српски тенисер ће поново бити ословљаван као најбољи тенисер света, а то је заслужио победом у финалу Аустралијан опена.
Ђоковићу је десети трофеј у Аустралији, укупно 22. Грен слем титула којом се изједначио са рекордером Рафаелом Надалом, донео нових 2.000 поена за АТП листу.
Подсетимо, Ђоковић је остао ускраћен за исти број поена након победе на Вимблдону прошле године јер је АТП укинула бодовање пошто је најпрестижнији турнир у свету тениса забранио учешће руским и белоруским такмичарима, политичком одлуком.
Вреди истаћи да је Ђоковић остао без поена и на прошлогодишњем Аустралијан опену јер је, такође политичком одлуком, депортован из Аустралије, али је сада све наплатио.
Чекао је и дочекао, на новој АТП листи која ће бити објављена у понедељак Ђоковић ће бити први на АТП листи са укупно 7.070 поена.
На другу позицију пада досадашњи лидер, 19-годишњи Шпанац Карлос Алкарас који је био колатерална штета целог хаоса и после освајања УС Опена прошле године је заузео прво место.
Шансу за то је имао и Каспер Руд, али је поразом пропустио прилику и сада је четврти, иза Стефаноса Циципаса кога је управо Ђоковић победом у Аустралији оставио на трећем месту.
Најбољу петорку комплетира Рус Андреј Рубљов, Рафаел Надал пада за четири места и сада је шести, а десеторку најбољих комплетирају Феликс Оже-Алијасим, Тејлор Фриц, Холгер Руне и Хуберт Хуркач.
Занимљива су места тик иза најбољих, руски тенисер Данил Медведев је пао за четири места и сада је 12, а за њим са скоком од седам позиција следи земљак Карен Хачанов, иза кога је Немац руског порекла, Александар Зверев.
АТП листа
1. Новак Ђоковић 7.070
2. Карлос Алкарас 6.730
3. Стефанос Циципас 6.195
4. Каспер Руд 5.765
5. Андреј Рубљов 4.200
6. Рафаел Надал 3.815
7. Феликс Оже-Алијасим 3.715
8. Тејлор Фриц 3.410
9. Холгер Руне 3.046
10.Хуберт Хуркач 2.995.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
СПОРТ
Новакова победничка шетња Мелбурном и откриће које ће растужити Србију
Новак Ђоковић и Горан Иванишевић - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
СПОРТ
Громобран за Новаков „висок напон“ – без ког Ђоковић не може: „Постаје све луђи и луђи!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала