- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Са дедом у реду за хлеб и млеко у пет ујутру – зато више поштујем свој дар од Бога“

© AP Photo / Aaron FavilaНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, опширно је за аустралијске медије говорио о свом одрастању у Србији током деведесетих година и то је навео као разлог за своје активности и ван тениског терена.
Ђоковић заједно са супругом Јеленом води Фондацију „Новак Ђоковић“ која помаже деци да добију боље услове за раст и одрастање него што је Новак имао током тужних деведесетих година прошлог века.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
СПОРТ
„Јесам гурао нос где није место – и део људи ће ме осудити јер сам из Србије“
„Не радим то због публицитета, радим то јер осећам да треба и желим да помогнем, да будем ту за људе који су имали мање среће у животу од мене“, рекао је Новак.
Он је потом подсетио на своје одрастање у Србији и апострофирао колико је све то на њега утицало.
„Долазим из Србије, дете сам деведесетих година где смо проживели два рата, ембарго који је трајао годинама, годинама ниједан наш спортиста није могао да изађе из државе и да учествује на међународним такмичењима“.
Ђоковић је потом подробније описао како је изгледало његово одрастање.
„Одрастао сам у Србији током тог времена, са дедом сам чекао у реду за хлеб и млеко сваког јутра у пет ујутру, са стотинама људи да бисмо донели хлеб на сто за породицу од пет, шест чланова. Знам тај осећај и зато је моје поштовање веће за све што ми је даровано и чиме сам благословен од живота и Бога, поштујем то више, увек имам бригу према томе да има много људи широм света који имају мање среће и зато постоје фондација и Тениски центар. На све могуће начине покушавам да будем ту за људе, знам да не радим довољно, да могу и више, али се трудим“, истакао је Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
СПОРТ
Глава, срце и – душа
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала