- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Песков: У Европи постоје снаге забринуте због увучености њихових земаља у украјински сукоб

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Пратите нас
Оружје којим западне земље снабдевају Украјину води ескалацији сукоба, али ситуација је у ћорсокаку, ток догађаја се не може битније променити, специјална операција се наставља, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Украјина тражи све више и више новог оружја, а Запад подстиче те захтеве, заклињући се у спремност да обезбеди наоружање. Ова ситуација је прилично безизлазна, зато што, још једном ћу рећи, води истинској ескалацији и доводи до тога да се чланице НАТО-а све дубље и дубље увлаче у овај сукоб“, рекао је Песков новинарима.

О перспективама дијалога са НАТО-ом тешко говорити

Портпарол се такође осврнуо на односе Москве и Париза, рекавши да ту нема ничег похвалног, исто као и у односима Русије и чланица Европске уније, али да ће се у случају потребе дијалог са француским лидером Емануелом Макроном наставити.
Песков је, поред тога, нагласио да је о перспективама дијалога са НАТО-ом сада тешко говорити, јер је Алијанса одавно прекинула све конструктивне односе са Русијом.
Према његовим речима, у свим европским земљама постоје одређени кругови који су забринути степеном њихове укључености у украјински сукоб.
Раније је „Шпигел“ објавио да је заменик министра спољних послова Украјине Андреј Мељник тражио од Украјине ловце, ратне бродове и подморнице.
Прошле недеље је немачка Влада након притиска савезника у НАТО објавила да ће послати тенкове „леопард“ Украјини и дозволити и другим земљама које имају немачке тенкове да их испоруче Кијеву. Истовремено, САД су такође објавиле да ће кијевском режиму послати батаљон од 31. тенка „абрамс“.
Убрзо затим огласила се и Велика Британија која је саопштила да планира да испоручи Украјини тенкове „челенџер 2“ крајем марта.
Немачки тенк леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
Специјална операција у Украјини
Русија поручила Немачкој: Ваши „леопарди“ проћи ће исто као некада нацистички „тигрови“ и „пантери“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала