- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалов „телеграм“ Ђоковићу је каснио, а Федерер – као швајцарски сат

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Пратите нас
Дигла се прашина око тога да Рафаел Надал није честитао исти дан Новаку Ђоковићу освајање 22. гренд слем трофеја, али је честитка из Шпаније стигла дан касније. Јесте мало дуже путовала у односу на ону коју је послао Роџер Федерер, који је био тачан као „швајарски сат“, али је најважније да је стигла.
Новак Ђоковић изједначио се са Рафом Надалом по броју освојених Гренд слем трофеја. И одмах су појединци помислили да шпански тениски ас неће показати особине великог шампиона и да ће честитка изостати, али се то, наравно, није догодило.

„Честитке Ноле, теби и твом тиму на невероватном достигнућу. Потпуно заслужено, уживај“, гласила је честитка Рафаела Надала коју је путем друштвених мрежа упутио свом највећем ривалу.

Пре „бика са Мајорке“ исто је учинио и легендарни Швајцарац Роџер Федерер који се пензионисао прошле године, а ког је Новак Ђоковић помињао на Аустралијан опену, сетивши се борби које су водили током дуже од деценију и по.
„Невероватан успех, поново! Велике честитке“, огласио се „хладни“ Швајцарац у само пет речи Новаку Ђоковићу који се после јубиларне 10. титуле у Мелбурну и 22. освојеног гренд слем трофеја поново вратио на прво место АТП ранг листе.
Новак Ђоковић ће имати прилику да престигне Рафаела Надала по броју освојених највећих трофеја у Паризу на Рафиној омиљеној подлози и турниру - Ролан Гаросу, после чега је у игри и Вимблдон. Учешће српског тениског аса на УС Опену и даље је у густој магли због чињенице да није вакцинисан против вируса корона и да му је као невакцинисаном странцу и даље забрањен улаз у Сједињене Америчке Државе.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Лола Радивојевић - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
СПОРТ
Млада Српкиња освојила титулу – одушевила и Ђоковића: „Браво, Лола!“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
СПОРТ
„Јесам гурао нос где није место – и део људи ће ме осудити јер сам из Србије“
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
СПОРТ
Кирјос „пецнуо“ своје због Ђоковића, а Андреа није издржала: „Плачем од среће!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала