- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Спајић и Вукшић кандидати на предсједничким изборима у Црној Гори

© Sputnik / Бобан НововићМилојко Спајић и Јаков Милатовић, архивска фотографија
Милојко Спајић и Јаков Милатовић, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Пратите нас
Предсједник Демохришћанског покрета Дејан Вукшић, кандидат је те партије на изборима за предсједника Црне Горе, саопштено је на конференцији за медије данас у Подгорици.
"Почиње активно дјеловање Демохришћанског покрета. Предвиђамо омасовљење и дугорочно дјеловање", поручио је Вукшић.
Он је на конференцији истакао да је током мандата на челу АНБ-а "ујединио Србе и Црногорце" и додао да ће им приоритет у дјеловању бити њихово хришћанско помирење.
"Рецепт за оздрављење друштва је прихватање једни других и заједничка борба за нашу матицу Црну Гору. Наша матица није нека друга држава, већ Црна Гора, која нам је најважнија", казао је Вукшић.
Истакао је и да ће се залагати за систем отворених листа, те да је спреман за разговор о начину сарадње са блиским партијама. Очекују, како је рекао, да ће сакупити довољно потписа за кандидатуру.
Предсједништво Покрета Европа сад, након обављених ширих консултација, једногласно је донијело одлуку да на предстојећим предсједничким изборима кандидује лидера Покрета Милојка Спајића. Одлука Предсједништва Европе сад биће послата Главном одбору на верификацију.
Из Демократске партије социјалиста се очекује предлог за њиховог предсједничког кандидата, раније је био помињан актуелни предсједник те партије и Црне Горе Мило Ђукановић.
Из ДФ-а су најваљивали да ће њихов кандидат на предсједничким изборима бити Андрија Мандић.
Предсједнички избори у Црној Гори одржаће се 19. марта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала