- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Запамтите ово име – нови Новак Ђоковић зове се Огњен Милић

© Sputnik / Приватна архиваОгњен Милић и Данил Медведев
Огњен Милић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Српски млади тенисер Огњен Милић има 15 година, али је већ до сада успео да привуче пажњу на себе. Био је најбољи играч Европе до 12 и до 14 година, вишеструки је првак Србије. Новак Ђоковић га прати на друштвеним мрежама, узео је поен Данилу Медведеву, због играња левом руком пореде га са Рафаелом Надалом, а сада о свему говори за Спутњик.
И то говори у моменту када се вратио са турнира у Истанбулу који се организује за 128 играча до 18 година. Ушао је у финале и завршио други иако је константно играо против старијих од себе.
Јасно је да прелазак из јуниорског у сениорски тенис може да буде тежак, али у овом моменту Оги свакако обећава.
„Сада сам почео да играм јуниорске турнире до 18 година, играо сам финале као најмлађи у Истанбулу и могу да кажем да супер иде. Играо сам против играча који имају 17-18 година“, рекао је Милићза Спутњик.
Онима који га не знају, представио би се на следећи начин:
„Освојио сам шест наших државних првенстава и као млађи и у свом годишту, дакле до 12, до 14 и до 16 година. Пре месец дана сам освојио првенство до 16 година. Био сам први у Европи до 12 и до 14 година. До 12 година не постоји европска листа. Али, имао сам највише освојених међународних турнира. Па, сам тако имао најбољи резултат у Европи. Сада сам почео да играм јуниорске до 18, имам једно освојено у Скопљу, пар четвртфинала, полуфинала и сада у Истанбулу финале“, рекао је Милић.
Милић носи већ опрему која има истог спонзора као и Новак Ђоковић. А, носи и опрему репрезентације Србије.
„Играм за репрезентацију већ четири године узастопно и на летњим и на зимским, за око месец дана идем да игра поновом, задовољан сам“, констатовао је Милић.

Јанко Типсаревић ми је ментор

Огњен објашњава да му је циљ да догура што даље на јуниорским турнирима, а да се једног дана, можда и ускоро, домогне и Грен слемова. Потом следе фјучерси, челенџери и тако се стичу први АТП поени.
„Све зависи како се ко развија, нема правила, може и са 18, 19, 20 да се заигра на Грен слему, али ја бих волео што пре да се то догоди. Видећемо, тренирам, идем полако. Свако има различит пут. Тренирам на тениској академији Типсаревић, често је и Јанко са мном. Свакодневно тренирам под будним оком директора академије Немање Плавшића и тренера Гојка Станаревића, а ментор ми је Јанко Типсаревић.. Јанко ме стално контролише, супер је. Он ми је ментор“, каже Милић.
Како је сарађивати са Јанком?
„Супер је. Заиста ми је сваки савет вредан. Трудим се да слушам и да исправим све што ми каже. Сарађујемо одлично. Прати моју каријеру“, рекао је Милић који сарађује са Лакостом и Технифајбером, што у његовим годинама није баш уобичајена ствар.

Данил Медведев је заиста пријатан – узео сам му поен

Млади Србин имао је прилику да упозна чувеног Руса Данила Медведева и то на једном кампу где није могао било ко да се нађе.
Било је нас тројица-четворица најталентованијих у Европи, био је и Медведев са нама. Пребацивали смо мало, играли, па причали. Заиста је пријатан. Било је супер. Узео сам му поен, било је 1:1, а-ха-ха“, каже Огњен.
Затим и додаје:
„Играо је пуном снагом, сервирао је јако снажно, била је „фора“ да му вратимо лоптицу, успео сам да узмем и поен. Почињемо и ми да играмо доста снажно у овим годинама, заиста лепо искуство“, присећа се Огњен.
Како која година пролази, Милић не стаје са освајањем трофеја и у држави и у Европи.
„Код нас освајам редовно државна првенства, а у Европи има нас пар који играмо и буде баш тесно. Новак ме прати на друштвеним мрежама. Појавило ми се један дан да ме прати, нисам знао како, само се појавило, а-ха-ха. Видео сам га једном или два пута. Мало смо причали, али ништа сада посебно. Када сам био на припремама са репрезентацијом, он је био ту, тренирао је после нас, сликали смо се“, присећа се млади Огњен кроз осмех.
© Sputnik / приватна архиваОгњен Милић
Огњен Милић - Sputnik Србија
1/7
Огњен Милић
© Sputnik / приватна архиваОгњен Милић
Огњен Милић - Sputnik Србија
2/7
Огњен Милић
© Sputnik / приватна архиваОгњен Милић
Огњен Милић - Sputnik Србија
3/7
Огњен Милић
© Sputnik / приватна архиваОгњен Милић
Огњен Милић - Sputnik Србија
4/7
Огњен Милић
© Sputnik / приватна архиваОгњен Милић
Огњен Милић - Sputnik Србија
5/7
Огњен Милић
© Sputnik / приватна архиваОгњен Милић
Огњен Милић - Sputnik Србија
6/7
Огњен Милић
© Sputnik / Приватна архиваОгњен Милић и Данил Медведев
Огњен Милић и Данил Медведев - Sputnik Србија
7/7
Огњен Милић и Данил Медведев
1/7
Огњен Милић
2/7
Огњен Милић
3/7
Огњен Милић
4/7
Огњен Милић
5/7
Огњен Милић
6/7
Огњен Милић
7/7
Огњен Милић и Данил Медведев

Пореде ме са Надалом због леве руке и спина

Могло би да се догоди да Србија у Огњену добије познатог тенисера који, занимљиво је, игра левом руком.
„Поредили су ме са Надалом због леве руке, због спина, али волео бих да будем свој и да имам свој стил игре и да по њему будем препознатљив. Играчим дворучни бекхенд, шљаку претежно волим ту сам одрастао. Али, сам сада направио резултат и на тврдој подлози, тако да ми није проблем. А, на трави до сада нисам играо“, објашњава Оги.
Да ли је Огњен задовољан досадашњим развојем каријере?
„Заиста сам задовољан, имам људе који пазе на мене, све иде у добром смеру. Нема никаквих проблема. Задовољан сам и како се физички развијам, посебно сам порастао у последњих шест месеци, развијам се доста и иде све на боље. Висина утиче и на сервис, али у тенису је важна глава, како размишљаш. Мирна глава је јако важна, да будеш ментално јак, а физика ће доћи на своје“, а затим поентира као на тениском терену.
„План ми је да се пробијем што даље на јуниорским турнирима и да закачим неки јуниорски Грен слем. То ми је план, али идем полако“, каже један од наших најталентованијих тенисера у млађим категоријама.
На крају, Огњен додаје да жели да буде комплетан, да има све ударце и да на томе ради на тренинзима, да му је то јако важно. Воли да удара форхенд, због спина, али воли и свој бекхенд.
Пред Огњеном је будућност, надајмо се да ће можда он бити одговор на питање: „Шта ће српски тенис када се Новак, једног дана, пензионише?
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
СПОРТ
Новак Ђоковић – „монструм“ кога сте хранили неправдом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала