- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Косово не може бити држава јер је део Србије /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Пратите нас
Сви знају да су Косово и Метохија отети од Србије изјавио је председник Републике српске Милорад Додик и поручио да предложени немачки модел уређења односа представља подметање странаца Србима.
"Председник владе самопроглашеног Косова Аљбин Курти прича да то неће бити Република Српска. Наравно да неће јер је Косово саставни део Србије. Србија брани свој територијални интегритет као што то раде све друге државе света", рекао је Додик, говорећи о великој пажњи коју је у јавности изазвао његовог ауторски текст "Шта странци хоће?".
Додик је рекао да чује да сада неки предлажу да питање јужне српске покрајине Косова и Метохије и Србије буде уређено према немачком моделу, преноси РТРС.
"Уколико су желели да помогну Србима и да буду на страни добрих решења на Балкану, онда је једино било исправно, пошто су Источна и Западна Немачка биле две државе једног народа, да су понудиле модел да те две државе буду Република Српска и Србија које ће се касније ујединити у једну државу", истакао је Додик и додао да је тај немачки модел лажно подметање странаца Србима.

Шмит је нелегалан, не познаје ситуацију и може само да клевеће

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да разуме интерес јавности за оним што говори Кристијан Шмит, али он је нелегалан, лажан и нема никаквих ингеренција.
Додик је нагласио да је Шмит лош за Републику Српску.
"Колико ја видим, он ни не познаје ситуацију, једино што може јесте да оде и клевеће по Републици Српској у Немачкој и да Берлин задржи тамо неке пројекте, што и чини. Али, видео сам да нешто прича о ММФ-у. БиХ нема аранжман са ММФ-ом", рекао је Додик, који је у Бјељини данас разговарао са пољопривредницима.
Поручио је да већ постоји прича о некој форми проглашења особе која Српској не треба.
"Српска би могла да одбије његово присуство и забрани свим званичницима у Српској да са њим комуницира", рекао је Додик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала