- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Антируске паклене санкције промашај, САД зарађују на Европи

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Пратите нас
Западу недостаје храбрости да призна да су њихове паклене санкције против Русије потпуни промашај, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
„Непријатељске земље уопште немају храбрости да признају да су њихове паклене санкције несрећно пропале. Не раде. Апсолутну већину индустријских производа и робе широке потрошње успели смо да заменимо нашим, руским, а оно што недостаје, азијским брендовима. Такође, паралелно функционише и извоз преко кога добијамо исте те западне марке, а њихови власници – ништа“, написао је он на свом телеграм каналу.
Према томе, констатовао је он, све је као и раније: Американци зарађују на пониженој Европи.
„Сломљена Европа трпи и губи новац. Истовремено, чак и ММФ ове године прогнозира раст економије Русији“, закључио је Медведев.
Претходно је шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен, говорећи на Светском економском форуму у Давосу изјавила да се европска комисија нада да ће санкције Европске уније гурнути руску економију у рецесију на деценије.
Европска унија увела је девет пакета економских и индивидуалних санкција Русији од фебруара 2022. године. Европска комисија раније је одбила да коментарише развој и могућност увођења нових санкција Москви.
Заставе Мађарске и ЕУ на улазу у председничку палату у Будимпешти - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
РУСИЈА
Орбан питао народ, они се изјаснили: Огромна већина Мађара против санкција Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала