- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зверев коначно може да одахне – ослобођен је оптужби

© AP PhotoАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Пратите нас
Удружење тениских професионалаца (АТП) завршило је истрагу против Александра Зверева, немачког тенисера, осумњиченог за насиље у породици, наводи се на сајту те организације. Овај тенисер ослобођен је оптужби, али одлука може бити преиначена у будућности ако се појаве неки значајни докази.
Пре три године у медијима су се појавиле информације да га је бивша девојка Олга Шарипова оптужила за насиље у породици. Сам играч је негирао све оптужбе. АТП је покренуо интерну истрагу о случају у октобру 2021.године.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
СПОРТ
Стара пракса се наставља – деца напуштају Србију
Као резултат истраге, АТП није открио довољно доказа који потврђују кривицу Зверева за породично насиље, у вези са чиме организација неће изрицати никакве санкције 25-годишњем тенисеру, али ова одлука може бити преиспитана ако се појаве неки важни докази.
Према саопштењу АТП-а, главна епизода због које је настала истрага одиграла се између Зверева и Шарипове током Мастерс турнира у Шангају 2019. године, а истрага се дотакла и наводних догађаја у другим градовима.
Независна компанија која је укључена у овај случај већ 15 месеци, интервјуисала је Шарипову, Зверева и још 24 особе, укључујући породицу сваког од учесника наводног сукоба, пријатеље и друге тенисере. Истражитељи су такође прегледали преписку, аудио-снимке електронских уређаја Шарипове и Зверева, постове на друштвеним мрежама и материјале за штампу.
„Од почетка сам говорио о својој невиности и одбијао сам неосноване оптужнице против мене. Сарађивао сам у истрази, а одлуку је донела неутрална арбитража, након што сам претходно добио спорове у Немачкој и Русији“, навео је Зверев.
Зверев је 14. рекет света, има 19 титула на АТП турнирима. Најбољи Грен слем резултат Немца је финале УС Опена 2020.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер
Јевгениј Кафељников - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
СПОРТ
Срамотан потез Аустралијанаца према шампиону из Русије: „Мисле да сам 1999. био скитница без државе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала