- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срамота је огољена због „забрањених“ шампиона

© AFP 2023 / RYAN LIMНовак Ђоковић и Арина Сабаленка
Новак Ђоковић и Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Новак Ђоковић и Арина Сабаленка
Пратите нас
Тениски спорт је због политичких одлука у последњих више од годину дана доживео највеће срамоте у својој историји, забрањивани су најбољи од најбољих, одузимани су бодови и све је замало дошло до тачке бесмисла. Да је тако потврдили су исходи овогодишњег Аустралијан опена.
Све је кренуло прошле године забрањивањем Новаку Ђоковићу да наступи на Аустралијан опену, чистом политичком одлуком и злоупотребом положаја носилаца власти и привилегија који су „тренирали строгоћу“ на тенисеру забранивши му да ради свој посао.
Вреди напоменути – разлога за то, осим „симболизма“ није било, све је била реакција медија и политичара, који су на крају и једини покупили кајмак, док је тенис морао да ћути и трпи ударце.
Као да није било довољно, политичка одлука је забранила руским и белоруским такмичарима да се нађу на Вимблдону, а АТП и ВТА су на то одговорили одузимањем бодова најпрестижнијем турниру.
Јелена Рибакина и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СПОРТ
Православни сјај у Лондону: „Као свадба за коју систем није желео позивницу“
Самим тим, АТП и ВТА листа су постале нерелевантне, освајачи Новак Ђоковић и Јелена Рибакина су остали без поена, али хаосу није био крај.
Америка не би била Америка да не искористи моменат за политичку одлуку, Ђоковићу је због непожељног вакциналног статуса забрањено такмичење и чини се да ће тако бити и ове године, за разлику од Аустралије која је схватила на својим грешкама.
Александар Лукашенко, председник Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
СПОРТ
„Арина, за тебе!“ – Лукашенко наздравио титули на Аустралијан опену /видео/
Схватила и оголила комплетну срамоту у којој обитава светски тенис, својим исходом. Наиме, освајачи у појединачној конкуренцији су Новак Ђоковић коме је прошле године забрањен наступ на два Грен слем турнира и Арина Сабаленка, белоруска тенисерка која је била жртва такве одлуке на претходном Вимблдону.
Томе треба додати и чињеницу да је и јуниорски турнир у женској конкуренцији освојила Рускиња, Алина Корнејева.
Алина Корнејева и Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
СПОРТ
За понос Русије – младе Рускиње приредиле спектакл у финалу Аустралије!
Дакле, санкционисани су на крају победили – и то би требало да буде нека врста поруке за Запад, не само када су спорт и тенис у питању.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала