- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Предлог из Британије: Формирати коалицију земаља НАТО-а које желе да пошаљу војску у Украјину

CC0 / Public domain / НАТО војници
НАТО војници - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Пратите нас
Бивши заменик министра одбране Велике Британије Џералд Ховарт сматра да Запад треба да оснује коалицију земаља-чланица НАТО-а које би желеле да пошаљу своју војску у Украјину.

„Мислим да Запад треба да одлучи како планира да обави свој посао и како Украјина треба да добије тај рат. Сматрам да једноставно кретање у правцу укључивања у сукоб неће помоћи. Сада нам је потребна стратешка одлука и мислим да би требало да преузмемо обавезу да формирамо коалицију оних који желе да се укључе у сукоб, подрже Украјину и потисну Русију из те суверене земље“, рекао је Ховарт за телевизију „Скај њуз“.

По његовом мишљењу, Запад би требало да „размотри“ опцију слања својих војника у Украјину. Такође је додао да западне земље не би требало одмах да испоруче Украјини ловце јер, уколико би амерички авиони Ф-16 пали у руке руске војске Запад би се суочио са новом опасношћу.
Џералд Ховарт био је заменик министра одбране Велике Британије од 2010. до 2012. године.
Раније је председник САД Џозеф Бајден изјавио да Америка нема намеру да испоручује Кијеву ловце Ф-16, пренео је Ројтерс.
Русија је раније упутила протесну ноту земљама НАТО-а због испоруке наоружања Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Министарство спољних послова РФ саопштило је да се земље НАТО-а „играју ватром“ испоруком оружја Украјини.
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Специјална операција у Украјини
Блумберг: Западне елите нису платиле за прошле војне неуспехе, а распирују сукоб у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала