- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин је доживео златан моменат у Русији – и открива детаље: „Русе не интересује Запад“

© Фото : Скриншот / Јутјуб / MMAPLtvАлександар Илић
Александар Илић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
Пратите нас
Александар Илић, српски ММА борац, недавно је остварио најбољи резултат у каријери савладавши нокаутом легенду руског спорта Александра Шлеменка.
Илић је у престижној руској промоцији РЦЦ у свом првом наступу за свега 22 секунде у првој рунди нокаутирао славног ривала.
Илић је у емисији Подкаст инкубатор обајаснио и како је дошао до животне шансе, коју је и искористио.
„Рекли су ми да ме је Шлеменко изабрао за противника, ја сам на даље радио кондиционе тренинге, што техничке, што програм за кондицију и све што смо радили на тренинзима прошло је у мечу“, навео је Илић.
Српски борац има велико поштовање за Русију и ММА спорт у тој земљи.
„У мом спорту Русија је за избегавање јер може да се појави неки анонимус и да ти направи пакао. Када би амерички УФЦ пустио Русе, направили би озбиљан проблем, али разумем зашто није тако, не одговарају америчком тржишту, а ни њих не интересује Запад“.
Што се тиче организације РЦЦ...
„Најбољи третман икада као борац сам доживео, најбољи аутомобили, хотели, соба као стан, шта год пожелиш, реално – не може боље. И после меча одмах добијеш исплату, као господин...“
Илић је открио и како се припремао за дуел са Шлеменком.
„Направили смо анализу, инсистирало се на том левом колену, то смо хтели, видео сам да он као контраш избацује предњу ногу близу и одмах сам га опоменуо једним ударцем, да изазовем реакцију код њега. Финтирао сам и видео да је стекао вилицу, да се напео, да хоће да ме убије, а када сам отворио угао, он се отворио и то је било то“.
Илић ће 18. фебруара у Београду изаћи на мегдан Марчину Нарушки, што ће бити његов први професионални меч у родном граду, укупно 20, а досад је забележио 14 победа уз пет пораза.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала