- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски новинар о слању 50 милиона сијалица Украјини: ЕУ показала дно политичког цинизма

CC0 / Unsplash/Dragos Gontariu / Сијалице
Сијалице - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
Пратите нас
Намера ЕУ да Украјини пошаље 50 милиона ЛЕД сијалица и објашњење да ће им то помоћи да уштеде електричну енергију је исмевање земље, сматра главни уредник бугарског листа „Труд“ Петјо Блисков.
У децембра је шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила да ЕУ заједно са партнерима намерава да Украјини пошаље укупно 50 милиона ЛЕД сијалица, што може да уштеди један гигават електричне енергије.
Министарка економије Украјине Јулија Свириденко је ове недеље рекла да грађани могу да замене своје обичне сијалице ЛЕД сијалицама у поштама. Таква мера ће омогућити да се смањи потрошња електричне енергије на седам до десет одсто у сатима када је највећа потрошња енергије.

Према речима Блискова, таква подршка је показала дно политичког цинизма Запада у облику европских бирократа на тему сукоба Русије и Украјине. Идеју са заменом сијалица је назвао најопакијим подсмехом.

„Најдубљи, тихи, подмукли, а потом и крвав садржај овог подсмеха је превара са Минским споразумима. Њих су, према признању госпође Меркел, исте бирократе и писале и повлачиле да би заварале Русију. Најважније је да је све то урађено на рачун украјинског народа“, изјавио је Блисков.

Закључио је да ни 50 милијарди сијалица не би било довољно да се осветли сва прљавштина коју пријатељи и савезници Украјине врше против те земље.
Софија - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
СВЕТ
Бугарски политичар: Американци ће направити од Украјинаца најозлоглашеније антируске јањичаре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала