- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Конфликт у Украјини - део глобалне борбе за нови светски поредак

© Sputnik / Михаил Тургиев / Уђи у базу фотографијаРуски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда
Руски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
Пратите нас
Догађаји у Украјини су део глобалне борбе за нови светски поредак, изјавио је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов.
"То што се данас дешава на украјинској територији је део глобалне борбе за нови светски поредак, чије контуре су једва назиру", рекао је Антонов Првом каналу.
По његовим речима, САД нису расположене за дипломатско решење сукоба у Украјини.
„Американци данас нису расположени да дипломатским путем решавамо ситуацију која је настала на територији Украјине. Они отворено говоре да се не може стати, мора се ићи даље, морају да наставе да пуне украјинску војску разним оружјем. Чини ми се да је у току одржавање контролисане напетости у сукобу на украјинској територији“, рекао је дипломата.
„Американци су свесни да неће моћи да победе, користећи само оружје и топовско месо у виду украјинских војника“, додао је он.
Администрацију америчког председника Џозефа Бајдена не интересује Украјина као таква, нити њен народ, објаснио је Антонов.
„(САД) занима има само један задатак: да шаље све више и више људи на фронт, да ствара све више проблема Оружаним снагама Русије, да спречи било какву победу (Русије) – овај фактор ће се активно користити у предизборној трци“, истакао је дипломата.
По његовим речима, Русији су потребнe чврсте гаранције безбедности, али САД још нису спремне за дијалог.
"Предуслов за такав разговор треба да буде одбацивање антируске политике, признавање наших националних интереса и обезбеђивање поузданих, чврстих гаранција безбедности за нашу државу. Као што видимо, Американци још нису спремни за такав разговор са нама“, рекао је Антонов.
"Овде нам на сваком ћошку говоре да дијалог неће бити као пре. Заборављају само једно: ми то и не желимо. Спремни смо за равноправан разговор, праћен узајамним поштовањем. Желимо да заједно са Американцима решавамо међународне проблеме као сталне чланице Савета безбедности и као две водеће светске нуклеарне силе“, додао је дипломата.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала