- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Милиони су летели као на траци – пет зимских трансфера који мењају фудбал

© AFP 2023 / FRANCK FIFEЕнцо Фернандез, Аргентина
Енцо Фернандез, Аргентина - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
Пратите нас
Још један занимљив прелазни рок је иза нас, а по традицији највише су се „отворили“ Енглези који су пребацили суму од 800 милиона еврa потрошених на нове играче и тиме поставили још један рекорд.
Највише се „испрсио“ Челси који је потрошио близу 330 милиона евра. „Плавци“ су власници и три највећа трансфера од топ пет ове зиме што их сврстава међу највеће трошаџије на планети.
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
СПОРТ
Српска голеада – шест погодака за „отписане“!

1. Енцо Фернандес (из Бенфике у Челси)

Аргентинац је стигао последњег дана прелазног рока у Челси за обештећење од 121 милиона евра, а биће отплаћен у шест рата. Уговор за освајача Мундијала и најскупљег фудбалера у историји Премијер лиге важиће чак до 2031. године, а поред Бенфике део обештећења (35 милиона) припада и аргентинском Ривер Плејту.

2. Михајло Мудрик (из Шахтјора у Челси)

Лондонски тим је апсолутни рекордер овог прелазног рока јер су довели и скупоценог Украјинца за 70 милиона евра из Шахтјора. Трансфер за овог крилног играча би могао да нарасте и до 100 милиона евра (са бонусима), а уговор је потписао као и Енцо, на осам и по година, како Челси не би прекршио правила финансијског фер-плеја.

3. Жоао Кансело (из Манчестер ситија у Бајерн)

Један од најбољих бекова на свету прошле године изгубио је изненада место у првом тиму Манчестер ситија почетком јануара, а Бајерн је реаговао хитро како би искористио сукоб Португалца и Пепа Гвардиоле. Кансело је стигао на шестомесечну позајмицу у Минхен, а биће откупљен на лето за 70 милиона евра.

4. Коди Гакпо (из ПСВ-а у Ливерпул)

Ливерпул је практично украо овог играча Манчестер јунајтеду испред носа почетком јануара. Плаћен је близу 50 милиона евра, али није до сада показао да је вредан инвестиције. Чак је и питање да ли је Гакпо уопште био потребан Ливерпулу у ситуацији када нема здраве централне везисте, позиција на којој су „Црвени“ најслабији.

5. Ентони Гордон (из Евертона у Њукасл)

Плаћен око 45 милиона евра, Евертон није никако то могао да одбије за играча који је постигао седам голова на 65 утакмица Премијер лиге. Трансфер Гордона (21) показује колико су „Карамеле“ посрнуле кад више не могу да задрже ни децу из сопственог омладинског погона.
Саша Лукић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
СПОРТ
Наплата на одложено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала