- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Америка мења стратегију у Украјини

CC BY-SA 2.0 / Airwolfhound / RC-135U - RAF MildenhallАмерички извиђачки авион РЦ-135У
Амерички извиђачки авион РЦ-135У - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Администрација америчког председника Џозефа Бајдена променила је стратегију за Украјину како би што пре решила конфликт са Русијом, пише колумниста Хал Брендс у чланку за "Блумберг".
"Конфликт у Украјини улази у нову фазу, а стратегија САД пролази кроз важне промене", наводи се у тексту.
Према речима новинара, администрација председника Џозефа Бајдена повећава подршку Украјини у нади да ће се наћи дипломатско решење. Више се не плаше ескалације сукоба.
Он тврди да америчка администрација ревидира своју стратегију на три фронта: јасније дефинисање америчких циљева сукоба, слање савременијег оружја Украјини и омогућавање Кијеву да гађа руске циљеве на Криму.
Сврха ове стратегије је да се примора Русију да преговара са Украјином претњом озбиљних губитака, пошто Сједињене Државе не желе да сукоб траје заувек. Међутим, Брендс није сигуран у апсолутни успех овог новог приступа.
"Бајденова измењена стратегија је разуман покушај да се избори са променама на бојном пољу и схвати како војни успеси могу да допринесу решењу кризе. То не значи нужно да ће стратегија функционисати", закључио је коментатор.
Русија је раније испоручила протесну ноту земљама НАТО-а због испорука наоружања Украјини. Министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће испоруке западног оружја постати легитимна мета руске војске.
Руска војска током специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Специјална операција у Украјини
Медведев: Руско наоружање нанеће смртни пораз Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала