- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Видић направио први корак ка председничкој фотељи ФС Србије

© Фото : ФК МиљаковацНемања Видић на хуманитарној утакмици за Радована Радаковића
Немања Видић на хуманитарној утакмици за Радована Радаковића - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Оно о чему се месецима уназад спекулисало, коначно је добило је и званичну потврду – Немања Видић улази у трку за новог председника Фудбалског савеза Србије. Прослављени ас направио је први и најважнији, најтежи корак и то након што је постао члан Скупштине ФСС, као делегат Јединства из Уба, сазнаје Спортклуб.
На тај начин отклоњена је и последња административна препрека да Немања Видић закорачи ка председничкој фотељи на Теразијама 35.
Дуго се причало и полемисало око тога да ли ће се бивши ас Манчестер јунајтеда и Црвене звезде ухватити у коштац с бројним проблемима и укључити се у трку, а сада је и та дилеме разрешена.
Огромну подршку на путу ка именовању председника ФС Србије, Немања Видић ће имати у лику и делу свог имењака – Немање Матића, који је актуелни члан Роме и финансијер једног клуба са Уба, а управо ће Уб стати уз Видића.
Видића је на путу да постане легитимни кандидат за председника ФСС кочио статут ФСС, али су се у међувремену ствари промениле. У октобру није имао право, тада је једини кандидат био Ненад Бјековић, његова инаугурација је одложена, после чега се он повукао из трке због притиска навијача Црвене звезде, који су се оштро противили да партизановац буде први човек српског фудбала. Сада више не постоје препреке да се бивши репрезентативац Србије који ужива огроман углед у свету врати у наш фудбал и покуша да га постави на здраве ноге.
Да би Видић могао званично да се кандидује, мора да има подршку најмање пет од 85 делегата скупштине. Такође, постоји и опција да га предложи неко од Суперлигаша или фудбалских региона, попут ФС Београда, Источне Србије, Војводине или Западне Србије.
Видић би могао на чело ФСС већ у марту. Ипак, како је ово Србија и како је свашта нешто могуће, ваљало би сачекати. Бар још мало...
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СПОРТ
Нова афера дрма Италију – Влаховић и Костић се селе?
Андрес Коларадо - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СПОРТ
Партизан јачи за Колумбијца – агресивност и читање игре најјаче оружје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала