- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакове „игрице“ са својима – тензија као гориво, намигивање и „оштрење“

© AP Photo / Aaron FavilaНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић је на фуриозан начин освојио 22. Грен слем трофеј, свој десети на Аустралијан опену игром у којој готово да није било грешака, када се погледа са стране, али се чини да је он код себе видео мањкавости и да је тражио помоћ од свог стручног штаба.
Често је то звучало и помало непријатно јер је умео да се поштено извиче на њих, нарочито на тренера Горана Иванишевића који је у неколико наврата чак у неверици гледао ка свом пулену, као да му није било јасно шта се тражи.
„Шта не радим добро?“, упитао је Ђоковић Иванишевића током финалног дуела са Стефаносом Циципасом.
„Све је супер“, био је одговор Иванишевића којим Ђоковић није био задовољан.
„Причај, молим те, причај“, захтевао је Ђоковић, а у говору после финала се и на неки начин извинио свом ментору, који је са скрштеним рукама стајао у ложи и као да је очекивао нову „фурију“ ка себи.
Новак Ђоковић и Горан Иванишевић - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
СПОРТ
Громобран за Новаков „висок напон“ – без ког Ђоковић не може: „Постаје све луђи и луђи!“
То није био случај, Ђоковић се захвалио на сарадњи и пажњи, а чак је потом и рекао да он не би могао да трпи сличне ствари.
Однос Ђоковића према његовом тренеру је постала једна од значајнијих тема у смирај првог Грен слема, а своје виђење је дала тенисерка Андреа Петковић.
„Често ми се чини да Новак жели реакцију од тренера, чули смо да им се често обраћа, очигледно је да нешто очекује. Често буде и саркастичан па спочита Горану како га је саветовао да затвори бекхенд на сервису, а онда противник пошаље лопту на форхенд“, навела је Петковић.
Немачка тенисерка српског порекла је додала и да има осећај да Ђоковић понекад жели да створи напетости како би се ослободио притиска.
„У једном моменту каже да је Горан добро рекао, у наредном га пита шта жели, па потом инсистира да устане, пита да ли је заспао и зашто ћути. Изгледа да су Новаку потребне та енергија и напетост“.
Наводећи да јој се понекад чини да је Ђоковић види Иванишевића као највећег противника, додала јој је и шта је о томе говорио Борис Бекер, некадашњи Новаков тренер.
„Новак је као вода, никада га не можеш зграбити!“, пренела је Петковићева.
Са Ђоковићем је дуги низ година сарађивао Богдан Обрадовић, некадашњи селектор Дејвис куп репрезентације Србије који је открио и начине за комуникацију између тенисера и играча.
„Ви као тренер не смете да имате отворену, вербалну комуникацију са играчем. Ипак, они договоре невербални облик комуникације очима и изразима лица што је веома важно. За то се мора бити максимално концетрисан, потребно је да стално комуницирате преко шифара, као преко морзеове азбуке, да знате шта значи миг, померање усана у леву или десну страну и тд. Нормално је да дође у неком тренутку до пада концентрације. Новак је вероватно приметио да се комунакација губи и то је у датом тренутку био његов начин да све то мало пробуди и изоштри“, истакао је Обрадовић.
Како год било, Ђоковић и Иванишевић су савршен тандем и чини се да у овом моменту нико не може да их заустави ка новим победама, титулама и слављима, а на том путу ћемо сасвим сигурно видети још много њихових „сукоба“ и надметања које готово да постаје симпатично.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала