- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Субвенције за куповину прве некретнине у 2023: Ко може да је добије

© Sputnik / Лола ЂорђевићСтамбено-пословни комплекс Нови Дорћол
Стамбено-пословни комплекс Нови Дорћол - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Влада Србије донела је на предлог Министарства за бригу о породици и демографију одлуку о наставку финансирања субвенција за мајке за куповину прве некретнине у 2023. години.
Субвенције се додељују за изградњу, учешће у куповини или куповину куће или стана по основу рођења детета у 2023. години, саопштено је из тог Министарства.
Максимални износ средстава који се може одобрити за ове намене је, као и до сада, 20.000 евра.
Право на субвенцију за куповину куће или стана по основу рођења детета у овој години, може се остварити за изградњу куће у јединицама локалне самоуправе које су утврђене као девастирана подручја у висини 50 одсто вредности радова, као и за изградњу куће у осталим јединицама локалне самоуправе, у висини 20 одсто вредности радова.
Такође, ово право може се остварити и за куповину куће или стана у висини 20 одсто вредности непокретности процењене од стране надлежног пореског органа, а највише у износу од 20 одсто купопродајне цене утврђене предуговором о купопродаји непокретности.
Ово право може се остварити и за учешће у куповини куће или стана путем стамбеног кредита - у износу од 20 одсто процењене вредности непокретности на основу које се одобрава кредит, а највише у износу од 20 одсто купопродајне цене утврђене предуговором о купопродаји непокретности, наводи Министарство за бригу о породици и демографију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала