Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Тодић: Ноћ у селу Дрен протекла мирно, приштински специјалци се удаљили, радови на бази обустављени

© Sputnik / Теодор АнастасијевићКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић потврдио је да је ноћ у селу Дрен протекла мирно, као и да је даље окупљено око 300 мештана, али и да радови до даљег неће бити настављени.

"Ноћ је протекла мирно. Окупљен је велики број људи, око 300. Пре неких сат и по времена око петнаестак возила специјалних јединица полиције и пет комби возила су се удаљили са локације. Према сазнањима, односно информацијама које нам је дао потпуковник косовске полиције Ветон Ељшани, данас се неће изводити радови, односно како он каже, радови се неће изводити до даљег", казао је Тодић.

Тодић је додао за Косово онлајн да се у атару засеока и даље налазе грађевинске машине и припадници тзв. косовске полиције.
Становници Дрена су се окупили јуче како би зауставили радове на путу који води од магистрале из правца Лепосавића до засеока Засеље у Лешку и брда на којем је извршена нелегална експропријација земљишта.
Координатор акције, потпуковник тзв. косовске полиције Ветон Ељшани рекао је да ће ту бити гранична полицијска станица, и да Полиција само извршава одлуку Владе.
Протест мештана села Дрен - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
СРБИЈА
Срби устали против изградње нове базе у селу Дрен на КиМ, радове чувају специјалци /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала