Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о санкцијама Русији: Изабрали смо добру политику - до сада нисмо трпели последице

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је потребно да имамо добре односе са Русијом и Кином, истакавши да до сада нисмо трпели последице, што говори да смо изабрали добру политику.
„Биће хране све мање у Европи и свуда, из много разлога нећу то да објашњавам, ратни сукоб биће шири и већих размера, и кад хоћемо да се сакријемо, нећемо моћи. Зато што имамо сувише јасан став, и према санкцијама, зато што смо видели како оне изгледају“, рекао је Вучић, коментаришући позиве појединих посланика да се уведу санкције Русији.
Говорећи о захтевима за увођење санкција Русији, Вучић је казао да смо „издржали 350 дана без последица, политичких и економских. То значи да је то политика са ставом и држаћемо се те политике колико год будемо могли“
Он је истако да је интерес Србије ЕУ, али да ми имамо и других интереса, због КиМ и других виталних и националних интереса због којих морамо са нашим традиционалним партнерима да имамо добре односе.
Вучић је подсетио на чињеницу да је Народна скупштина изгласала одлуку да Србија буде војно неутрална држава.
„Због безбедности Срба на КиМ морамо да имамо добар однос са НАТО, да молимо Кфор да сузбије нечије жеље и да се понашају одговорно. Не мислим да је наш интерес да улазимо у НАТО, не само због оног што се догодило 1999. Наравно да треба да сарађујемо, да од непријатеља правимо пријатеље. То је наше опредељење и не верујем да ће се мењати“.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СРБИЈА
Вучић три пута поновио: Никада нећу признати независно Косово и нисам за Косово у УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала