Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић разговарао са Блинкеном, огласио се и Стејт департмент

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлексанадар Вучић
Алексанадар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић разговарао је у среду увече телефоном са државним секретаром Сједињених Америчких Држава Ентонијем Блинкеном о ситуацији на Косову и Метохији, европском путу Србије и билатералним односима Србије и САД.
„Разменили смо ставове о дијалогу Београда и Приштине, а посебно сам нагласио да мир и стабилност у целом региону и сигурна економска будућност, представљају кључне циљеве за све људе који живе на Западном Балкану“, написао је Вучић на друштвеним мрежама.
Из Стејт департмента је потом саопштено да је Блинкен захвалио Вучићу на конструктивном ангажману на европском предлогу за нормализацију односа Београда и Приштине.
Саговорници су се сложили да је регионална стабилност од кључног значаја за европску будућност Србије, навео је у саопштењу портпарол Стејт департмента Нед Прајс.
 Председник Србије Александар Вучић сa известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и чланом Делегације парламентарног Одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ - Србије Матјажом Немецом - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
СРБИЈА
Вучић с Билчиком и Немецом: Брисел брине због опадајуће јавне подршке чланству Србије у ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала