- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Суноврат „хрватског Месија“ – покушао је да открије „праву истину“

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAАлен Халиловић
Ален Халиловић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Био је најмлађи голгетер у хрватској лиги, постао је и најмлађи дебитант у тамошњем такмичењу, прозван је „хрватским Месијем“, али са 26 година доживљава потпуну пропаст и има неизвесну будућност. Ален Халиловић је на добром путу да се упише у ред талената који никада нису достигли свој пун потенцијал.
Халиловић је рођен у Дубровнику и блистао у млађим категоријама Динама, а са свега 16 година је дебитовао за сениорски састав и то у великом дербију против Хајдука.
Две године касније Халиловић је постао члан Барселоне, стекао је статус будуће звезде, потписао је петогодишњи уговор, али је већ после две сезоне променио клуб и постао члан немачког Хамбурга.
Уследиле су бројне селидбе, преко Милана је путовао кроз Лијеж, Херенвен, Бирмингем и Рединг, док прошле године није уследио повратак у Хрватску и потпис за Ријеку, одакле је ове зиме требало да оде у Арис.
Али, од тог посла ништа, грчки клуб је одбацио договор, а због свега се бурно огласио Халиловић.
„Након свих лажи које сам прочитао, желим да појасним неке ствари. Није истина да нисам прошао лекарске прегледе, прошао сам их. Права истина је та да нисмо дошли до договора јер клуб није ‘на папиру’ испунио оно што смо се пре тога усмено договорили“, навео је Халиловић.
Како је истакао, он је стигао у Солун уверен да ће потписати договорено,
„Нажалост, људи са којима сам сео за сто су променили причу. Господин председник се није ни појавио, иако је он био тај који ме је позвао и иако сам ја ради тога што сам му веровао раскинуо уговор са претходним клубом. Све што сам навео јасно показује да оно нису били озбиљни. Време ће све показати“, поручио је Халиловић.
Дејан Станковић, синови Синише Михајловића - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СПОРТ
Станковићу и Сампдорији прети Јувентусов сценарио – 11 милиона разлога за бригу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала