- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

ДФ предао Изборној комисији кандидатуру Мандића

© Sputnik / Лола Ђорђевић Андрија Мандић
Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Демократски фронт (ДФ) предао је Државној изборној комисији (ДИК) Црне Горе предлог за предсједничку кандидатуру Андрије Мандића. Само дан након што је то најављено, потписе подршке предали су млади ДФ-а.
На потезу је Државна изборна комисија која треба да потврди кандидатуру.
Предсједник ДИК-а, Никола Мугоша, саопштио је да ће, након што стручна служба провјери потписе подршке кандидату, сједница на којој ће се одлучивати о утврђивању кандидатуре бити одржана 48 сати од предаје саме кандидатуре.
"Запсиником је контатовано шта је од документације потребно, ДИК ће приступити провјери документације", казао је Мугоша вечерас.
Након што стручна служба провјери потписе подршке кандидату, сједница ДИК-а на којој ће се одлучивати о утврђивању кандидатуре биће одржана 48 сати од предаје саме кандидатуре.
Кандидатуру Мандића подржали су конституенти ДФ-а. Да Андрија Мандић буде кандидат на предсједничким изборима изгласано је 2. фебруара.
Мандић је, како је тада саопштено из Нове српске демократије (НСД), истакао да чврсто вјерује у побједу и да очекује подршку свих грађана Црне Горе.
Подршку Мандићу пружили су из Радничке партије, Покрета за промјене, Праве Црне Горе и Демократске народне партије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала