- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ексклузивни снимци са црногорске планине! 200 НАТО војника у дубоком снегу /видео/

© Sputnik / Уступљено СпутњикуНАТО војници на Сињајевини
НАТО војници на Сињајевини - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Спутњик Србија дошао је у посед ексклузивних снимака са Сињајевине где НАТО изводи војну вјежбу. Упркос обећању премијера Црне Горе Дритана Абазовића да на Сињајевини неће бити никаквих војних активности, око 200 војника изводи вежбу планинског ратовања и спасавања.
Како смо и раније данас писали, на тој црногорској планини се већ налази и група чланова Грађанске иницијативе „Сачувајмо Сињајевину“.
Активиста те НВО Милан Секуловић рекао је за Спутњик да им је потребна помоћ свих грађана Црне Горе како би одбранили Сињајевину и упутио позив људима који имају моторне санке да дођу.
Он каже да НАТО војници планирају да на планини проведу два, три дана и да они из НВО не верују да је по среди вежба планинског ратовања и спасавања.
Више пута је на Сињајевини одржаван протест грађана, као и активиста из НВО Сачувајмо Сињејевину и сви су против тога да на тој планини буде војни полигон. Више експерата је раније казало Спутњику да Сињајевина има стратешки положај јер се са ње може контролисати пола региона.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала