Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Један га је држао, други убадао“: Отац српског младића ког су Албанци изболи ножен на КиМ

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICМладић Бобан Ђузић ког су ножем ранила двојица Албанаца у селу Могила код Витине на Косову и Метохији
Младић Бобан Ђузић ког су ножем ранила двојица Албанаца у селу Могила код Витине на Косову и Метохији - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Албанци који су учествовали у нападу на српског младића Бобана Ђузића (19) и ранили га ножем док је шетао пса у селу Могила код Витине на Косову и Метохији приведени су.
Такозвана косовска полиција привела је тројицу Албанаца који су учествовала у нападу и истрага је у току, каже Бобанов отац Ивица.
„Дете је шетало пса. На путу ка кући су га напали. Овај од 46 година га је држао, а други га убо ножем. Две ране има“, каже отац.
Након указане хитне помоћи у амбуланти у Врбовцу, младић је хоспитализован око 14 часова у болници у Пасјану.
„Бојан је повређен ножем у пределу горњег дела лопатице. Након пријема, пацијент је хируршки обрађен, заустављено је крварење и урађена рендген и ултразвучна дијагностика. Примљен је на одељење и тренутно је ван животне опасности“, каже дежурни лекар у Здравственом центру Гњилане др Бојан Ђорић, преноси РТВ Пулс.
Бобан је и раније имао проблема са локалним Албанцима, али никад није био нападнут ножем.
„Нисмо ни први, ни последњи. У нашем селу се чести инциденти, увек настрадају српски дечаци. Ово је јадно“, каже Бобанова мајка Јасмина.
Могила је мултиетничко место у близини Клокота, у Косовском Поморављу, у којем данас живе Срби у седамдесетак кућа, док је Албанаца двоструко више.
Канцеларија за КиМ саопштила је како је „јасно да се појачала и тежина етничких инцидената и напада, како јача и Kуртијева антисрпска политика и тензије које готово свакодневно изазива на терену и Kанцеларија за Kосово и Метохију очекује од међународних представника да спрече Kуртија да од покрајине направи ново буре барута“.

Српска листа: Кутртијев лов на Србе не престаје

Куртијев лов на Србе не престаје, констатује у данашњем саопштењу Српска листа коментаришући најновији напад групе Албанаца на српског младића Бобана Ђурића.
Ђурића је, како наводе, мучки и без разлога напала група Албанаца и нанела му повреде ножем.
"Само пуком срећом Бобан Ђурић није животно угрожен, али је страх српског народа на Косову и Метохији све већи, јер екстремисти не стају са нападима на све што је српско", наводи Српска листа и додаје да Куртијев лов на Србе не престаје, а одговорност за то, тврди, сносе Курти, његови следбеници, али и међународна заједница која ћутке прелази преко ових етнички мотивисаних напада.
Младић Бобан Ђузић ког су ножем ранила двојица Албанаца у селу Могила код Витине на Косову и Метохији - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
СРБИЈА
Српски младић избоден ножем на Косову и Метохији /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала