- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев прорекао судбину Украјине: Колонија, чију ће економију Запад постепено уништити

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев предсказао је Украјини судбину колоније, чију економију ће постепено уништавати, почев од индустрије.

„Што дуже руководиоци украјинских нациста буду молили и крали помоћ од својих донaтора, то је ближи коначни крах економије, јер ће морати да плате цео процес опоравка. Циљ западних доктора никако није да излече привреду несрећне земље. Запад има богато искуство у убијању покусних земаља. Запад није добри доктор, већ доктор Менгеле. Он је злокобни доктор-убица“, написао је он на његовом Телеграм каналу.

Према његовим речима, садистичко "лечење" привреде украјинске економије одвијаће се постепено. Испрва је то ампутација индустрије и пољопривредног сектора. Затим парализа целокупне економије. А, након тога, органска смрт остатака целе земље.
Медведев је, позивајући се на „Голдман Сакс“, навео податке према којима је Украјина тренутно изгубила територије које су јој обезбеђивале око 40 одсто националног индустријског потенцијала и око 15 одсто предратног БДП-а.
Он сматра да су укупни губици Украјине од сукоба с Русијом достигли 830-850 милијарди долара, а да је, истовремено, БДП земље 2021. године износио 200 милијарди долара.
Медведев је нагласио да, према резултатима БДП-а Украјине може да забележи пад од још 5-10 одсто.
„Овај рекордни пад би њихово Министарство економије требало да прогласи најгорим резултатом у историји целе земље“, поручио је он.
Руски званичник је оценио да ће украјинска власт платити за чланство у Европској унији и НАТО животима својих грађана и да кијевска камарила није постиђена ни уништавањем земље.
Украјински председник Владимир Зеленски држи говор за медије у Херсону, на југу Украјине, у понедељак, 14. новембра 2022. - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
РУСИЈА
„Болно признање“ утицајног немачког листа: Запад изневерио Зеленског – победа Русије је неизбежна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала