- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Преминуо Пако Рабан, модна икона и „отац“ најпознатијег парфема на свету

© AFP 2023 / JAIME REINAПако Рабан
Пако Рабан - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Пако Рабан, дизајнер рођен у Шпанији, чије је име било синоним за најпознатији и најпродаванији парфем, преминуо је у 88. години у Портсалу у Француској. Његову смрт потврдила је шпанска група „Пуиг“, која контролише модну кућу „Paco Rabanne“ и посао с мирисима.
„Пако Рабан је учинио трансгресију магнетном. Ко би још могао да наведе модне Парижанке да траже хаљине од пластике и метала? Ко би осим Пака Рабана могао да замисли мирис под називом „сalandre“ – та реч значи „аутомобилски роштиљ“, знате – и да га претвори у икону модерне женствености?“,рекао је Жозе Мануел Албеса, председник „Пуиговог“ одељења за моду и лепоту. „Тај радикални, бунтовнички дух га је издвојио: постоји само један Рабан“, додао је он.
© AFP 2023 / FRANCOIS GUILLOT"Постоји само један Рабан", кажу данас његови сарадници
Пако Рабан - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
"Постоји само један Рабан", кажу данас његови сарадници
„Његовом смрћу поново се подсећамо на његов огроман утицај на савремену моду, дух који живи у кући која носи његово име. Дубоко сам тужан због смрти господина Пака Рабана“, рекао је Марк Пуиг, председник и главни извршни директор „Пуига“, пренели су медији.
Рабан, који је стекао међународну славу шездесетих година прошлог века, повукао се из моде 1999. и ретко је виђан у очима јавности.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала