- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Званичници „перу руке“, фали један потпис, а мајка најављује тужбу – кратка прича о спорту у Србији

CC0 / Unsplash/dylan nolte / Стара фудбалска лопта
Стара фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Веровало би се да је додељивање годишњих награда, нарочито у области спорта, догађај који уједињује све заинтересоване и шири спортски дух, нарочито у мањим срединама где је неопходна додатна мотивација да би се уопште бавило тиме. Нажалост, у Прокупљу се десило потпуно супротно.
Избор за спортисту године је прерастао у случај који ће, по свему судећи, завршити на суду, а околности су више него бизарне.
Одлуком комисије за спортисту године је изабран фудбалер Топличанина Лука Пауновић, као дугогодишњи члан тог клуба који бележи сасвим солидне резултате и тренутно је члан трећег ранга такмичења српског фудбала.
Прва спорна ствар у свему је да је комисија која је одлучивала имала мандат да то уради за претходну годину, а градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић тврди да није потписао решење о формирању комисије за 2022. годину и да је то остављено Спортском савезу.
Петочлана комисија, како пишу Јужне вести, донела је одлуку да Пауновићу доделе признање у гласању са 3:2, испред младог гимнастичара Ивана Грујића, члана ГК Топличанин који је у 2022. години освојио 17 медаља.
Један од чланова комисије, који је гласао за Пауновића није потписао записник за избор спортисте године, а врхунац бизарности је изјава секретара Спортског савеза Божидара Јовића који каже да то тело, иако другачије тврди градоначелник, нема ништа са избором комисије нити са избором спортисте.
Да ствар буде још спектакуларнија, у целу причу се укључила и мајка младог гимнастичара која је навела да је ангажовала адвоката и да ће правду потражити на суду.
Дакле, кратка прича са много актера и слика и прилика функционисања спорта на нижим нивоима, који морају да буду здрави и исправни како би у даљој надградњи допринели и спорту на вишем, државном нивоу, а што би свима требало да буде првенствени циљ.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала