- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Узалудна хајка Зеленског и „сателита“: „Нема планова за посету Украјини“

© Sputnik / Елена Соболь / Уђи у базу фотографијаПредседник Међународног олимпијског комитета Томас Бах
Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Хајка коју украјински политички врх, заједно са „државама савезницама“ води против руског спорта неће добити подршку Међународног олимпијског комитета, с обзиром на то да је први човек тог тела Томас Бах одбио позив да посети Кијев.
У последњих неколико недеља захуктала се хајка на руски спорт пошто је Бах изјавио да жели да руски спортисти наступе на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.
Лавина реакција је пристигла из Украјине и „сателита“, који су се обрушили на Баха, а све је пратио и позив председника Украјине Владимира Зеленског за посету председника МОК:
То тога, неће доћи, Бах не намерава да узме учешће у политички мотивисаној хајци на руске спортисте.
„Бах је посетио Украјину у лето 2022. године, на позив Олимпијског комитета Украјине. Тада се сатао и са Зеленским, а после посете они су разговарали и телефоном. Сада нема планова да се организује посета Украјини“, наведено је у саопштењу МОК.
Ствари су јасне, МОК је свестан значаја руског спорта за своја такмичења и потрудиће се да врати руске спортисте, упркос хајци која се непрестано води и позивима на „бојкот“ Олимпијских игара у Паризу, уколико се Руси врате на спортска борилишта.
„Претња бојкотом је противна основама олимпијског покрета и његовим принципима. Као што је познато, претходно бојкоти нису успели да постигну своје политичке циљеве и служили су само као казна за спортисте“, навео је МОК.
Дејан Станковић, синови Синише Михајловића - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СПОРТ
Станковићу и Сампдорији прети Јувентусов сценарио – 11 милиона разлога за бригу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала