- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бил Гејтс oчитао лекцију Маску

© AP Photo / Alberto PezzaliБил Гејтс на климатском самиту у Глазгову
Бил Гејтс на климатском самиту у Глазгову - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
Пратите нас
Самопроглашена мисија извршног директора Спејс-Икса Елона Маска да спасе човечанство од изумирања колонизацијом Марса није пример добре употребе богатства, које би било боље потрошити на циљеве попут масовне вакцинације како би се спасили животи људи на Земљи, сматра суоснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс.
Гејтс је навео да не сматра Маска правим филантропом, иако неки од његових подухвата, попут компаније „Тесла“ за електрична возила, „имају позитиван утицај“.

„Мислим да ће се једног дана придружити редовима филантропа користећи своју генијалност јер на крају дана он никако не може да потроши сав свој новац на себе, осим да оде неколико пута на Марс”, додао је Гејтс.

Гејтс истиче да постоје ургентнији проблеми у човечанству него што је то мисија на Марс, на пример масовна вакцинација.
„Заправо је прилично скупо отићи на Марс. Можете купити вакцине против малих богиња и спасити животе за хиљаду долара по спасеном животу“, рекао је он у интервјуу за Би-Би-Си, преноси РТ.
Два милијардера имају напете односе последњих година и ово није први пут да Гејтс напада креатора Спејс-Икса. У мају су медији тврдили да је „Фондација Била и Мелинде Гејтс“ потрошила милионе да би спречила Маска да преузме „Твитер“.
Нови власник „Твитера“ је заузврат оптужио Гејтса за лицемерје.
„Извините, али не могу озбиљно да схватим вашу филантропију кад је реч о климатским променама када имате краткорочну позицију у Тесли“, написао је Маск у приватној поруци која је касније потврђена.
Маск није крио да жели да људи колонизују Марс, инсистирајући да је то једини начин да наша врста избегне „кризу масовног изумирања“. У ТЕД интервјуу из 2022, Маск је изнео свој сан да пошаље хиљаде ракета „Старшип“ на Марс до 2050. године, називајући их „модерним Нојевим баркама“, иако је свемирска летелица још увек у експерименталној фази.
Краве  - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
ДРУШТВО
Бил Гејтс с групом милијардера улаже у адитиве за сточну храну из лабораторије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала