- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак је најбољи, а најмање га воле“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФабио Фоњини
Фабио Фоњини  - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
Пратите нас
После освајања 22. Гренд слем титуле, Новак Ђоковић предводи трку за најбољег тенисера свих времена, међутим навијачи Роџера Федерера и Рафаела Надала још увек се не мире са тим. Да је Новак најбољи, али да га најмање воле сматра и Фабио Фоњини, италијански тенисер, који је за „Газета дело Спорт“ говорио о српском тенисеру.
Новак Ђоковић је освајањем јубиларног десетог трофеја на Аустралијан опену инспирисао многе генерације јер је показао да је може да буде најбољи и ако је годину дана раније у истој земљи доживео психичку тортуру.
Није тајна да су ретки турнири на којима ће Новак бити дочекан без звиждука, јер су његови највећи ривали Роџер Федерер и Рафаел Надал често доживели веће симпатисање. То су приметили и остали играчи међу којима је и Фабио Фоњини.

„Новак је најбољи и то бројке потврђују. Само, уједно њега најмање воле од те велике тројке. Тешко је пронаћи одговарајући епитет за њега. Прошле године није играо на два гренд слема и на четири Мастерса и опет је дошао до завршног Мастерса“, рекао је Фоњини за „Газету дело Спорт“.

Италијански тенисер одушевљен је Новаковом менталном снагом и подвигом који је направио и сматра да је Србин заједно са Федерером и Надалом исписао историју спорта.
„После свега што је доживео прошле године у Мајамију Новак се вратио и оставио траг. Он, Рафа и Роџер су монополизовали свет тениса и исписали историју овог спорта“, закључио је Фоњини.
Каријера 35-годишњег италијанског тенисера је у паду, а најбољи резултат у претходном периоду имао је прошле године на турниру у Београду када је стигао до полуфинала. Највећи успех остварио је током 2019. године када је доспео до деветог места на АТП листи, а током каријере освојио је девет трофеја.
После елиминације од Андреја Рубљова у Београду, Фоњини је наговестио да би ускоро могао и да заврши каријеру.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Никола Ћаћић и Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Србија разбила Норвешку – Новопазарац одушевио на дебију
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Новакова имитација стигла и до главног јунака – Месијев осмех је све рекао
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Американка дигла глас: Исправите Интернет – Новак није рекордер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала