- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Представник Ердоганове администрације: Колонијални поредак Запада узрок глобалне неправде

© PixabayНови светски поредак - илустрација
Нови светски поредак - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
Пратите нас
Колонијални поредак који је успоставио Запад у основи је глобалне неправде, изјавио је шеф Управе за комуникацију администрације председника Турске Фахретин Алтун.
Према његовим речима, мир се суочава с неправдом како у епохи традиционалних медија, тако и данас – у ери електронских медија.
„Да би се привукла пажња на новонасталу неправду, шеф турске државе је изјавио да је 'свет више од петине' и да је 'праведнији свет ммогућ'. Главна брига нашег председника (Реџепа Тајипа Ердогана) јесте да скрене пажњу на светску неправду и да допринесе решавању тог проблема“, рекао је Алтун, а преноси агенција „Анадолија“.
Према мишљењу турског политичара, узрок неправде у сферама политике, економије и културе јесте колонијални поредак који је успоставио западни свет.
„Та фундаментална динамика је у основи глобалне неправде. Притом, други незаменљиви аспект, који завршава тај процес, јесте западни систем зависности. Колонијални систем који је изградио Запад није могао и не може да постоји без западног система зависности. Другим речима, и актери који су створили западни колонијални систем, и актери који га подржавају, укључујући и оне из незападног света, који у западњаштву виде своју главну политичку мотивацију, врете се око те осе, зависећи од Запада“, навео је Алтун.
Коментаришући развој догађаја проистеклих из масовне употребе интернета, Алтун је навео да се, када се интернет појавио, стекао утисак о великој револуцији у области комуникације. Према његовим речима, људи су веома брзо почели да се мењају, постајући критичнији, пре него оптимистичнији.
„Због чега? Због тога што смо брзо видели да је повећање количине информација донело још један проблем. То је и извор информација, и проблем веродостојности информација. Како решити тај проблем? Свуда су информације. Које су веродостојне и којим информацијама се може веровати? Суочили смо се с недостатком критеријума“, додао је Алтун.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала