- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска у офанзиви: Украјинске снаге истеране са периферије места код Харкова

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаМорнаричка пешадија руске морнарице на вежби бојевог гађања у Приморском крају
Морнаричка пешадија руске морнарице на вежби бојевог гађања у Приморском крају - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
Пратите нас
Током офанзиве јединица руске групе снага „Запад“, украјинске трупе потиснуте су из западних предграђа насељеног места Двуречно у Харковској области, саопштило је Министарство одбране Русије.
Како је прецизирано, у правцу Купјанска за дан је ликвидирано преко 30 украјинских војника.
Група снага „Југ“ Оружаних снага Русије уништила је у правцу Доњецка два украјинска складишта муниције код Краматорска и Угљедара, као и до 60 украјинских војника и 13 јединица технике, укључујући три америчка контрабатеријска радара.
Министарство је саопштило да су у правцу Красног Лимана настављене офанзиве и да је за дан ликвидирано више од 100 украјинских војника.
У јужно-доњецком и запорошком правцу ликвидирано је више од 35 украјинских војника, уништен је један тенк, два оклопна возила и две хаубице „мста-Б“ код Пречистовке и Илинке.
У правцу Херсона уништено је складиште муниције код места Токарјовка, као и борбено возило украјинског система БМ-21 „град“.
Руски системи ПВО за дан су оборили 13 украјинских дронова, као и три пројектила испаљена из вишецевних ракетних бацача и једну ракету "точка-У".
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Лидер ДНР: Руске снаге прилазе Угљедару
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала