Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Троје посланика Скупштине Србије и Угљанин код Куртија: Траже реципроцитет за Бошњаке и Албанце

© AP Photo / Olivier Douliery/Pool PhotoАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
Пратите нас
Тројe посланика бошњачке и албанске мањинске групе у Скупштини Србије Енис Имамовић и Селма Кучевић из СДА Санџака, председник Партије за демократско деловање Шаип Камбери, као и председник СДА и бивши посланик Сулејман Угљанин, састали су се премијером привремених косовских институција Аљбином Куртијем у Приштини.
„Сулејман Угљанин, Енис Имамовић, Селма Кучевић и Шаип Камбери истакли су да су незадовољни положајем Бошњака и Албанаца уопште, а посебно у општинама Нови Пазар, Тутин и Сјеница, као и у Прешеву, Медвеђи и Бујановцу. Тражили су реципроцитет права са Србима на Косову и Метохији“, наводи се у саопштењу владе привремених косовских институција, преносе приштински медији.
Такође је разговарано о саставним елементима европског предлога за дијалог Београда и Приштине.
„Права невећинских заједница у нашим државама одражавају нашу демократију и развој као друштва“, рекао је Курти и додао да „различите заједнице треба третирати без разлике у оквиру универзалних принципа и у пуном складу са стандардима Европске уније“.
На састанку је закључено да „за трајни мир и безбедност на Западном Балкану треба да постоји симетрија права, а не привилегован приступ мањини или заједници“, закључује се у саопштењу.
Скупштина Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
СРБИЈА
Скупштина Србије усвојила Извештај Владе о преговарачком процесу о КиМ /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала