- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Белорусија има лек за „абрамсе“ и „леопарде“

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРакетни систем "Бук" у зони специјалне војне операције
Ракетни систем Бук у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
Белоруски роботизовани системи су направљени да уништавају модерне тенкове, класе „леопард“ и „абрамс“, саопштио је агенцији Белта независни војни аналитичар Александар Алесин.
"Наши роботизовани системи омогућавају да се на даљину, без људске интервенције, без њиховог угрожавања, изводе операције, како противтенковске, тако и против људства. То јест, имамо роботе који омогућавају да се, користећи савременог противтенковског ракетног система, изађе на положај и погоде модерне тенкове, као што су леопард, абрамс. То је наш одговор. Ако крену на нас, уз, рецимо, противтенковске системе Конкурс, Корнет, Штурм и тако даље, имаћемо и роботски противоклопни системи“, рекао је Александар Алесин.
Према његовим речима, још један важан систем је белоруска верзија противваздушног система Бук.
"Зове се Бук, али то је маркетиншки трик. У ствари, то је чисто белоруски производ. Он поседује шасију из Минске фабрике трактора, аутопилот ракету. Све је то домаћа производња. Ако успоставимо серијску производњу, моћи ћемо да осигурамо, како своје потребе, а заузећемо и солидну нишу на светском тржишту опреме за противваздушну одбрану. Поред тога, ништа мање важни нису ни средства за електронска извиђања и радари“, додао је војни аналитичар.
Тенкови леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
РУСИЈА
Председник Думе: Тенкове „леопард“ задесиће иста судбина као и оне фашистичке код Стаљинграда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала