- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Хаос у Нигерији: Људи се скидају голи у банкама јер им није дозвољено да подигну новац /видео/

© Фото : screenshot/TW/Ngozi NzeadiХаос у Нигерији
Хаос у Нигерији - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
Покушај Нигерије да замени новчанице већих апоена претворио се у хаос пошто се испред банака и банкомата формирају дуги редови, људи се у њима често потуку, а они који дођу до банка у знак револта улазе без одеће.
Дуги редови су били видљиви на банкоматима широм Лагоса, економског главног града Нигерије, пошто је неуспех власти да одштампа довољно нових новчаница оставио банке на милост и немилост клијентима.
Једна филијала је чак закључала клијенте након што је унутра избила туча, а друга је толико пуна да је подигнут шатор да заштити људе од ужареног сунца који чекају у реду. Филијала је на крају почела да издаје готовину са свог банкомата, али је ограничила клијенте на 10.000 наира.
Један од људи који су дошли по свој новац Јафет Јошуа Бабатунде рекао је да је његова плата депонована пре више од недељу дана и да још увек не може да приступи средствима.
„Љут сам — то је мој новац који сам дошао да узмем, не тражим зајам“, рекао је јуче за Фајненшел тајмс.
Други клијент је тврдио да је посетио банку пет дана узастопно, али још увек није могао да добије готовину.
© Фото : screenshot/TW/DavidХаос у банкама у Нигерији
Хаос у банкама у Нигерији - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Хаос у банкама у Нигерији
Хаос долази док се Нигерија бори са великом несташицом новца и горива само три недеље пре председничких избора. Кандидати су размењивали оптужбе о кривици за несташице са владајућом партијом која се нада чак и наговештава да су њени непријатељи произвели кризу да поткопају њихове изборне шансе.
Централна банка Нигерије објавила је прошлог октобра да ће повући новчанице Н200, Н500 и Н1.000 из оптицаја.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала