- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Снег у Србији: Сметови на планинама, завејана Црна Трава, санирају се проблеми са струјом

© Tanjug / Сава РадовановићСнег, Србија
Снег, Србија - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
Снег који од суботе пада у вишим пределима Србије направио је проблеме. Током ноћи, припадници МУП-а Србије евакуисали су завејане мештане на путу Сјеница – Нови Пазар, у месту Брњица.
МУП је апеловао на грађане да не крећу на пут, посебно на путним правцима који су непроходни.
Снег, праћен олујним ветром, потпуно је завејао општину Црна Трава, пренео је РТС.
Велико невреме изазвало је нешто већи број кварова на дистрибутивној мрежи електричне енергије, посебно у брдско-планинским подручјима западне, централне и јужне Србије, кажу у Електродистрибуцији Србије.
И поред веома тешких услова на терену — високих сметова, јаког ветра, непроходних путева, све расположиве екипе Електродистрибуције Србије су, уз велико ангажовање, успеле да санирају већину кварова, истичу у ЕДБ.
Према извештају са терена, у 18 часова без електричне енергије на територији Републике Србије било је 1.844 корисника.
Према информацијама из чачанске Електродистрибуције, око 16:30 сати успостављено је редовно снабдевање струјом у неколико чачанских и драгачевских села.
На подручју власотиначке општине тренутно је најтежа ситуација на путу Власотинце-Јастребац-Доња Лопушња-Бистрица, који је непроходан и где висина снега износи и до 70 центиметара, саопштиле су локалне власти.
„Отежано је кретање и на осталим општинским путним правцима у брдско-планинском делу општине. Механизација се тешко пробија. Очекује се да овај правац тек сутра буде проходан. Савет је свима, који не морају, да не крећу на пут, поготово не без зимске опреме“, изјавио је начелник Општинске управе и члан Штаба за ванредне ситуације Марјан Станковић.
Механизација тренутно покушава да се пробије и на путу Д. Дејан-Г. Дејан-Златићево-Јаковљево-Тегошница, као и на путном правцу Власотинце-Д. Ломница-Средор-Липовица.
„Ситуација на терену погоршана је синоћњом снежном олујом. Сољу и ризлом посипају се и улице у самом Власотинцу, како би се спречила појава поледице“, казао је начелник Штаба за ванредне ситуације општине Власотинце Иван Станковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала