- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка је страна у сукобу у Украјини - како онда да врши инспекцију руских војних објеката?

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаЗаменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков
Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Тешко је замислити да амерички официри врше инспекцију руских војних објеката када су страна у сукобу у Украјини, изјавио је заменик руског министра иностраних послова Сергеј Рјабков.
„Ситуацију са инспекцијама разматрамо у истом контексту као и питање одржавања седнице Билатералне консултативне комисије о СТАРТ-у. Тешко је замислити официре америчких оружаних снага који врше инспекцију војних објеката Руске Федерације“, рекао је он новинарима у понедељак.
„Према томе, као представници стране у сукобу, они би ушли у дубину наше територије са декларативним циљевима - потребом за верификацијом одредби споразума СТАРТ“, додао је Рјабков.
Он је истакао да је Русија примила к знању саопштење да су САД спремне да елиминишу све препреке како би експерти из Русије могли да изврше инспекцију на америчкој територији.
„Ми се не одричемо споразума, ми смо му посвећени. У потпуности се придржавамо централних одредби о бројчаним ограничењима носача ракета и бојевих глава. Увек смо то радили и наставићемо то да радимо“, објаснио је Рјабков новинарима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала