- Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
МОЈА ПРИЧА
Доносимо вам животне приче, репортаже и необичне судбине људи који друштво чине бољим.

Алимпијевићев рапорт за Спутњик из Турске: „Катастрофа огромних размера“

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСрпски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић
Српски кошаркашки тренер Душан Алимпијевић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Турску је погодила катастрофа огромних размера, цела земља пати и саосећа се са жртвама, рекао је за Спутњик Душан Алимпијевић, српски кошаркашки тренер, шеф стручног штаба турске Бурсе који је истакао и да су сва спортска такмичења обустављена.
Алимпијевићева Бурса налази се, срећом, далеко од епицентра земљотреса који се догодио на граници Турске и Сирије и зато истиче да није осетио потрес, али је свима јасно да се догодила велика трагедија.
Земљотрес у Турској - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
СПОРТ
„Жена тражи помоћ, дете плаче, чујте нас!“ – фудбалер пренео драматичне моменте из уништеног региона
„У Бурси сам, овде се ништа није осетило. Велика је трагедија. Све се догодило у Газијантепу, близу Сирије. А Газијантеп је од Бурсе удаљен можда и више него од Бурсе до Београда. Што се тиче тих ствари, нисмо осетили, али велика је трагедија у читавој земљи наравно“, рекао је Алимпијевић за Спутњик.
Затим и додаје:
„Сва такмичења су обустављена, што се тиче турског првенства, видећемо како ће бити што се тиче Евролиге и Еврокупа“, рекао је Алимпијевић.
Земљотрес је главна тема на турским медијима, а Алимпијевић истиче да цела земља пати због свега што се догодило.

„Хвала Богу, све је добро код нас. Све што си ти видео и ја сам. Наравно, то је главна тема на телевизији, само што не могу да разумем о чему говоре и шта је написано на турском. Све знам је што ми кажу ови из клуба, да је разорило цео тај део државе. Катастрофа је огромних размера и све је данас усмерено на то. Цела земља пати и саосећа се са жртвама“, додаје Алимпијевић.

Додаје Душан да се није чуо са Василијем Мицићем, Марком Гудурићем и Душаном Ристићем, али да верује да су сви добро.
„Нисам се чуо, али они су у Истанбулу, који је на сат времена од Бурсе, тако да не верујем да су нешто осетили. Исто сам прочитао да је био неки земљотрес у Истанбулу, али нисам ништа осетио. То не значи да се тамо ништа није осетило“, додао је Алимпијевић.

До последњег кола да одиграмо што боље

За крај разговора, Алимпијевић додаје да је задовољан како му тече нова сезона на клупи турског тима.
„Ми смо у пет тимова у турском шампионату, иде све јако добро, далеко изнад наших очекивања. Посебно ако правим компарацију улагања неких тимова који се сада налазе испод нас. Можемо да будемо задовољни јер смо у пет тимова са активном борбом да будемо у четири. То је било потпуно нереално предвиђати пред почетак првенства. Јако сам задовољан са тим“, каже Алимпијевић, па додаје:
„У Еврокупу смо почели као једини клуб са четири странца. Нашли смо појачања, снашле су нас повреде, али то је све део спорта и живота. Морамо да се потрудимо да последњих пет кола да одиграмо што боље, ту смо исто врло активни за предност плеј-офа, домаћег терена, то нам је велики циљ. У Европском такмичењу смо кренули са четири странца, али кажем ти, све је како треба хвала Богу“, закључио је српски тренер.
Најважније је да је он добро, као и да буду добро остали српски спортисти и спортски радници који су се овог дана задесили у Турској.
Спасавање из рушевина - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
СПОРТ
Панична потрага за затрпаним спортистима: „Сви су очајни, људи умиру“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала