Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак после разговора са Куртијем: Све договорено у Бриселу мора да се спроведе

© Sputnik / Лола ЂорђевићМирослав Лајчак
Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је данас, након састанка са премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем, да је тема разговора био наставак дијалога, као и да све договорено у Бриселу мора да се имплементира.
Он је новинарима рекао да је сврха његове данашње посете Приштини, десете по реду од септембра прошле године, наставак дипломатских напора како би дошло до напретка у дијалогу, а на основу европског предлога.
"Разговарали смо о предлогу и наредном састанку у Бриселу на највишем нивоу. Разговарали смо о свему што стоји у предлогу, па и о ЗСО. Основа за наш разговор и наставак дијалога је предлог", рекао је Лајчак.
На питање новинара да ли је са Куртијем разговарао о Заједници српских општина, Лајчак је поновио да је обавестио Куртија о ставу који има по том питању.
"Све договорено у Бриселу мора да се спроведе", рекао је Лајчак.
Курти се претходно састао и са амбасадорима Квинте.
Уочи састанка Курти је изјавио да ће са Лајчаком разговарати о шест услова за формирање Заједнице српских општина.
Лајчак је изненада посетио Приштину и пре десетак дана и састао се са Куртијем и Бисљимијем, након чега је саопштио да су се сложили да сви споразуми из дијалога морају бити у потпуности имплементирани.
Лајчак ће после састанка у Приштини отпутовати за Београд, где ће се у 19 часова, у „Вили мир“, састати са председником Србије Александром Вучићем.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала