- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миљан је Новаков кључ када крене по злу: „Без њега би било много теже“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
На почетку сезоне Новак Ђоковић саопштио је да је у његовом тиму дошло до промена, а на месту физиотерапeута био је Миљан Амановић који, један од важних фактора за освајање 22. Гренд слема. Новак у Миљана има безгранично поверење, а после освајања трофеја у Аустралији, српски ас истакао је и да му је Амановић један од најважнијих људи у животу.
Пут Новака Ђоковића до десете титуле на Аустралијан опену завршен је осмехом, али је обележен болом и проблемима кроз које је српски ас прошао током турнира.
Тетива задње ложе захтевала је од Новака да одустане, међутим у дрим-тиму српског аса био је присутан Миљан Амановић који добро познаје Новаково тело и зна како да му помогне.
Уместо да дан одмора проведе на терену смишљајући стратегију за наредни меч Новак је са Миљаном испробавао решења за што бржи опоравак ноге. Физиотерапеут који је са српским тенисером од његовог првог Гренд слема доказао је да са разлогом има повлашћено место у тиму.
„Миљан је један од мени најближих људи у животу, веома сам му захвалан јер би без њега било много теже“, рекао је Новак о свом куму, пријатељу и физиотерапеуту.
Амановић и Ђоковић сарађивали су од 2007. до 2017. године када је Миљан преузео улогу у тиму Милоша Раонића.
Међутим, вратио се старој екипи са нешто другачијом улогом. Српски физиотерапеут помогао је у Академији Новака Ђоковића, да би потом пред турнир у Аделејду Новак рекао да ће га Миљан поново пратити на одређеним турнира заједно са Клаудијом Цимаљом.
Када је Улисеса Бадија заменио Цимаљом, постојала је бојазан поготово после повреде у Аделејду. Цимаља важи за изузетног стручњака, али истина је да он не може толико добро у старту да познаје Новаково тело.
Управо из тог разлога, на трибинама је током Аустралијан опена био Миљан који је заједно са Новаком ишао терапије, тражио начине и поново успео да му помогне да пронађе пут то трофеја.
Амановић је пре сусрета са Новаком сарађивао са кошаркашима Николом Јестратијевићем и Владимиром Радмановићем, да би потом био и део стручног штаба репрезентације Србије током четири Олимпијских игара.
► Погледајте емисију Миљанов корнер
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Новакова имитација стигла и до главног јунака – Месијев осмех је све рекао
Саша Зверев прославља победу у првом колу Вимблдона 2021. - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Зверев упутио оштру поруку Пикеу: Не можеш историју да купиш новцем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала