- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин потврдио Ердогану спремност Русије да помогне Турској у отклањању последица земљотреса

© Sputnik / Сертач Каяр / Уђи у базу фотографијаСпасиоци рашчишћавају зграде разрушене у земљотресу у Турској
Спасиоци рашчишћавају зграде разрушене у земљотресу у Турској - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом, коме је изразио спремност да се одмах помогне у отклањању последица земљотреса, јавила је прес служба Кремља.
„Изразивши дубоко саучешће поводом разорних земљотреса у Турској који су изазвали бројне људске жртве, Владимир Путин је још једном потврдио спремност да турским партнерима одмах пружи неопходну помоћ у отклањању последица ове природне катастрофе. Конкретни предлози већ су достављени турској страни одговарајућим каналима“, наводи се у саопштењу.
У саопштењу се додаје да је турски председник саопштио Путину да ће издати наређење надлежним ресорима земље да прихвате помоћ руских спасилаца у отклањању последица земљотреса.
Председник Турске је топло захвалио Владимиру Путину на овако брзој и искреној реакцији и саопштио да налаже надлежним ресорима земље да прихвате помоћ руских спасилаца“, истиче се у саопштењу.
Земљотрес јачине 7,7 степени Рихтера у понедељак рано ујутро погодио је југоисточну Турску. Према последњим подацима, погинуло је 1.498 људи, а повређено 8.533. Око 13.25 догодио се још један земљотрес – јачине 7,6 степени, саопштили су турски сеизмолози. Један од најтеже погођених градова је Газијантеп.
Последице земљотреса у Турској - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
РУСИЈА
Лавров: Русија спремна да помогне Турској након разорног земљотреса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала