- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сечин: Ако Европа неће да купује руску нафту - неће ни одређивати њену цену

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаДиректор "Росњефта" Игор Сечин
Директор Росњефта Игор Сечин - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Референтна цена за руску нафту може се формирати само на оним тржиштима на којима се она продаје, рекао је Игор Сечин, генерални директор „Росњефта“ на Индијској енергетској недељи енергије у Бангалору. Коментаришући санкције ЕУ против руске нафте, он је цитирао Књигу Проповедника.

"Што се тиче прогноза цена и испорука из Руске Федерације, не би требало да буде превише узбуђења око попуста. Мислим да стручњаци знају како да реше та питања. Тржиште прихвата све комерцијалне трансакције, укупност тих трансакција на крају даје процењену вредност која се користи за калкулације. Дакле, ако руска нафта не буде улазила на европско тржиште, онда неће ни постојати референтна цена за руску нафту која не улази“, рекао је Сечин.

„Референтне цене ће се формирати тамо где заправо иде нафта. У првој фази, по свему судећи, мораћемо да одустанемо од фјучерса, обрачуне у фјучерсима, како бисмо прилагодили ове тржишне показатеље“, објаснио је Сечин.
„У целини, одавно је записано у Проповеднику: „ Што је криво не може се исправити, а што недостаје не може се избројити“, нагласио је шеф „Росњефта“.
Сједињене Америчке Државе, заједно са савезницима, од 5. фебруара забрањују својим компанијама и грађанима да поморским путем превозе руске нафтне деривате који се не уклапају у граничне цене – 100 долара по барелу за нафту којом се тргује по премијум цени и 45 долара за нафту којом се тргује уз попуст.
Росњефт - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
РУСИЈА
Први човек руског нафтног гиганта: Европа ће плаћати гас 3-5 пута скупље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала