- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу наредио: Преко 300 руских војника помаже Сирији у санирању последица земљотреса

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу наредио је руској војсци у Сирији да помогне властима земље у отклањању последица земљотреса који је погодио ту земљу, саопштило је Министарство одбране Русије.
У саопштењу се наводи да ће десет консолидованих одреда руске војске од преко 300 људи и 60 возила у Сирији помоћи сиријском становништву у санирању последица разорног земљотреса.
Руски војници су, према саопштењу, почели са рашчишћавањем рушевина, потрагом за жртвама и пружањем медицинске помоћи у подручјима која су претрпела највећа разарања.
„У оквиру пружања помоћи, Руски центар за помирење зараћених страна отворио је шест пунктова за пружање оперативне хуманитарне помоћи повређенима у градовима Алепо, Хама, Латакија и насељима Џабла, Стаму и Бустан ал Баша“, наводи Министарство одбране Русије.
Поред тога, у авиобази „Хмејмим“ формирана је и налази се у стању сталне готовости за пружање помоћи мобилна група руских војних медицинара, а отворена су и четири пункта за пријем донаторске крви, као и заједнички оперативни штаб за координацију дејстава снага и средстава, ангажованих за пружање помоћи Сирији.
Према последњим информацијама, у земљотресу у Сирији погинуле су 403 особе, док је око 1.300 повређено.
Руски транспортни војни авион Ил-76 - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
РУСИЈА
Руски спасиоци крећу у Сирију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала