- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Србији упућена протестна нота; Амбасадорка позвана на разговор

CC0 / Pixbay / Писмо
Писмо - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Хрватска је уручила амбасадорки Србије у Загребу протестну ноту због тога што је саборском посланику забрањен улазак на територију Србије.
Како преносе хрватски медији, тамошњи министар спољних и европских послова Гордан Грлић Радман контактирао је српског министра спољних послова Ивицу Дачића коме је пренео незадовољство Хрватске јер је шефу „Суверениста” Маријану Павличеку у суботу забрањен улазак у Србију.
„Министар Грлић Радман је јуче (у недељу), чим је сазнао за наведени случај, контактирао колегу Ивицу Дачића те му исказао незадовољство поступањем према хрватским држављанима, којима се забрањује или отежава улазак у Републику Србију", рекли су агенцији Хина из Министарства спољних и европских послова.
„Једнако тако, протест је пренесен и амбасадорки Републике Србије у Загребу, која је тим поводом позвана јутрос на на разговор", додаје се у саопштењу.
Саборски заступник и члан саборског Одбора за Хрвате ван Хрватске Маријан Павличек позван је да у суботу, 4. Фебруара присуствује 6. Шокачкој вечери, коју је организовало војвођанско Хрватско културно-уметничко друштво „Антун Сорг”.
Међутим, Павличек није дошао на ту манифестацију јер му српска полиција није дозволила улазак у Србију. Он је Вечерњем листу рекао да не зна што је разлог за то, преноси Индекс.
РЕГИОН
„Хрватска неће подизати ограде на граници са БиХ“: Пленковићева порука из Мостара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала