- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Балон раздора – ново опасно заоштравање односа САД и Кине | Свет са Спутњиком

© AP Photo / Larry MayerПентагон је уочио нешто за шта верује да је балон за надзор на северу Сједињених Америчких Држава и помно га прати
Пентагон је уочио нешто за шта верује да је балон за надзор на северу Сједињених Америчких Држава и помно га прати - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Лет кинеског балона високо у небу изнад америчког континента, случајни, како тврде у Пекингу, или намерни с циљем шпијунаже, по верзији Вашингтона, показао је колико ниско преко ноћи могу да падну односи САД и Кине.
Не само да је отказана посета државног секретара Ентонија Блинкена Пекингу, већ је до даљњег миниран сваки покушај отопљавања у односима, а медији увелико спекулишу да су САД тражиле до Јапана да на његовој територији распореде хиперсоничне и крстареће ракете – с циљем супротстављања Кини.
Зашто су односи САД и Кине били и остали ход по жици изнад провалије?
Куда води убрзана ескалација тензија између две суперсиле?
Да ли САД, после руског, журе да отворе и „кинески фронт“?
Ово су само нека од питања о којима у емисији "Свет са Спутњиком" говоре дугогодишњи дописник из Пекинга Милорад Денда и адвокат и публициста Бранко Павловић.
Емисију „Свет са Спутњиком“ коју уређује и води Татјана Трикић можете слушати сваког понедељка од 18 часова на таласима Радио Новости 104,7 мегахерца.
Свет са Спутњиком, 6.2.2023.

О емисији „Свет са Спутњиком“

Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Сада у новом термину – сваког понедељка.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала